تبلیغات
آپه دنه - مطالب دی 1388
 
درباره وبلاگ


سلام امیدوارم از مطالب این وبلاگ خوشتون بیاد.............کسانی که میخوان از مطالب این وبلاگ توی وبسایتشون کپی کنن ذکر منبع یادشون نره........................ در ضمن برای تبادل لینک اول منو با اسم " جاذبه های تاریخی ایران باستان " لینک کنید و لینک خودتون رو در قسمت ارسال لینک وارد کنید........ با تشکر علیرضا
Email: alirezash66@yahoo.com
Instagram: alirezash68

مدیر وبلاگ : علیرضا .
Instagram
پیوندهای روزانه
نویسندگان
صفحات جانبی
نظرسنجی
به نظر شما بهترین حکومت در ایران کدوم بود؟











جستجو

آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
Instagram Locations of visitors to this page

Top Blog
وبلاگ برتر در تاپ بلاگر






Powered by WebGozar

آپه دنه
تاریخ کهن ایران از 10000 سال پیش تا کنون..............




نزدیک به 2500 سال پیش، مردی جهانگردی برای یک سفر طولانی در قارۀ  آسیا به راه افتاد. وی قمقمه ای داشت که از معدۀ گوسفد درست شده بود. آنرا  پر از شیر کرد و در بیابان گرمی به راه افتاد. شب هنگام به منزلگاهی رسید و در قمقمه اش را باز کرد تا اندکی شیر بنوشد؛ با تعجب دید که شیر به مادۀ سفید رنگ و جامدی تبدیل شده است. این ماده چیزی نبود جز بیشتر نیود.

پس نخستین بار به این گونه بود که پنیر تهیه شد. در زمان ما نیز هنوز در کارخانه های پنیر سازی، همان پنیر مایه را که ماده ای تراویده از معده گوسفند یا برخی دیگر از پستانداران جوان است، مصرف می کنند.

پنیر یکی از نخستین خوردنی هایی است که دست بشر آنرا فراهم آورد و انواع گوناگونی از آن را عرضه کرد. تا کنون بیش از 400 نوع مختلف پنیر در جهان تهیه شده است.

درمغولستان از شیر شتر، در تبت از شیر گاو و در کشورهای دیگر از شیر بوفالو ساخته می شود. پنیر یا نرم است یا سفت؛ و این بستگی به مقدار آبی دارد که درون آن باقی می ماند. از هر ده کیلو شیر فقط یک کیلو پنیر بدست می آید.

هرپنیری به نام محلی خوانده می شود که به شیوۀ خاص درست کردنش از  همانجا آمده است؛ مانند پنیر معروف" چدار" که نخستین با ر در شهر " چدار" در انگلیس تهیه شد.

ماده ای ترکیب یافته از باکتری های " اسید لاکتیک" را به شیر می زنند. این ماده، کمی به شیر مزه ترش داده و آن را جا می اندازد. به این کار " عمل آوردن شیر " می گویند. سپس " پنیر مایه" را به آن اضافه می کنند. بعد از نیم ساعت، شیر به طور کامل سفت می شود. حالا آن را تکه تکه بریده و می گذارند که آب پنیر از دروش خارج شود بعد اندکی هم نمک به آن می افزایند و در دستگاهی خوب می فشرند تا باقی ماندۀ آب پنیر هم خارج شود. پنیرها را در قالب های گوناگونی شکل می دهند و روانۀ بازار می کنند.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


یکشنبه 13 دی 1388 :: نویسنده : علیرضا .
نظرات ()